هیات تجاری اتاق بازرگانی تهران با حضور بیش از 30 فعال اقتصادی به سرپرستی یحیی آلاسحاق در اتاق بازرگانی گرجستان حضور یافتند.
در ابتدای حضور هیات تجاری ایرانی در اتاق گرجستان، کاخا بایندور اشویلی، رئیس اتاق بازرگانی گرجستان، به وجود برخی مشکلات تجاری در گرجستان اذعان کرد و گفت:سالانه بالغ بر 100 هزار ایرانی به عنوان گردشگر و بازرگان به گرجستان سفر میکنند.
وی با اشاره به مشکلات صدور روادید برای بازرگانان ایرانی در دو ماه گذشته به دلیل تغییر برخی قوانین، ضمن ابراز امیدواری برای رفع این مشکل از حضور نماینده اتاق بازرگانی گرجستان در کنسولگری این کشور در ایران برای تایید روادید بازرگانان ایرانی و رفع مشکل آنها در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت:در آینده رفتوآمدهای تجار دو کشور افزایش می یابد که باعث بالا رفتن میزان مبادلات تجاری و مراودات اقتصادی دو کشور میشود.
حجم مبادلات دو کشور راضیکننده نیست
پس از این سخنان یحیی آلاسحاق ضمن ابراز امیدواری برای بهبود روند تجارت دو کشور بعد از این سفر،گفت:امید است بعد از این نشست روند تجاری با سرعت بیشتری انجام شود.ما کاملاً امیدوار به آینده تجاری بین این دو کشور و رفع مشکلات و موانع پیش رو هستیم.
وی از شرایط خوب ایران در زمینههای صنعتی، کشاورزی، داروسازی و صنایع غذایی و همچنین از ساخت کارخانجات سیمان و سرمایهگذاری فعالان اقتصادی ایرانی در گرجستان خبر داد و گفت: در ایران، زمینه و فرصت مناسب برای سرمایهگذاری گرجستانیها فراهم است به طور مثال در حوزه معدن شرایط سرمایهگذاری دو جانبه کاملاً آماده است. در بحث ماشینآلات معدنی و کشاورزی، تولیدات ما میتواند کمک شایانی در پیشبرد اهداف دو کشور باشد. سرمایهگذاری مشترک برای ایجاد نیروگاه و تولید برق و در نهایت صادرات به کشورهای همسایه و اروپا نیز میتواند از پروژههای مدنظر دو طرف باشد که آینده خوبی را برای مراودات اقتصادی ایران و گرجستان مهیا میکند.
رییس اتاق تهران با انتقاد از میزان تجارت بین دو کشور در عین سابقه طولانی و درازمدت دوستی، گفت:به نظر نمیرسد حجم مبادلات 170 میلیون دلاری بین دو کشور رقم مناسبی باشد و هیچ یک از دو کشور را راضی کرده باشد. ما میتوانیم با یک برنامهریزی کوتاهمدت و یک برنامه بلندمدت این رقم را به بیش از 3 تا 4 میلیارد دلار در سال برسانیم.
آل اسحاق با بیان این که وضعیت اقتصادی موجود در ایران و همچنین شرایط تحریم ادامه دارد تصریح کرد:ایران در شرایط تحریمهای سخت، سالانه نزدیک به 100 میلیارد دلار مراودات تجاری و مالی با کشورهای مختلف داشته است. به گزارش اقتصادنیوز، با کمرنگ شدن این تحریمها و کماثر شدن آنها این رقم بدون تردید افزایش قابلتوجهی خواهد یافت و چه بهتر که این افزایش خودش را در رابطه با کشورهای منطقه چون گرجستان نشان دهد.
وی در ادامه این نشست به مشکل صدور روادید اشاره کرده و گفت:ما شرایط و روابط شما با اروپا را درک میکنیم و میتوانیم در یک چارچوب مشخص موافقتنامهای امضا کنیم که با تائید اتاق بازرگانی، ویزای تجاری سریعتر به بازرگانان داده شود. ما وجود چنین مشکلی را در رابطه با برخی کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا و آلمان و همچنین کشورهای آسیایی مثل هند و چین حل کردهایم. گرچه شما با سخنان و قولهایتان نشان دادید که در این زمینه عزمی جدی وجود دارد و اتاق بازرگانی گرجستان نقش مهم و ارزشمندی را بر دوش گرفته است.
در ادامه این نشست محسن کبریایی معاون سفیر ایران در تفلیس با اشاره به فعالیتهای مهم اتاقهای بازرگانی در کمک به توسعه روابط تجاری بین کشورها، نقش اتاق بازرگانی تهران را در ایران بسیار دانسته و گفت:اتاق تهران بازوی مشورتی دولت ایران به شمار میرود و در سالهای گذشته این نقش را به خوبی ایفا کرده است.
وی با اشاره به نقش سفارت ایران در تفلیس در مذاکرات تجاری و بازرگانی افزود:این سفارت آماده ارائه هر گونه خدمات برای تجار و بازرگانان ایرانی و گرجی است و در این راستا از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.