مجله خبری اینترنتی گیلان

دولت و ملت همدلی و هم زبانی

مجله خبری اینترنتی گیلان

دولت و ملت همدلی و هم زبانی

۲۸آبان


رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اقداماتی که برای رونق بازار سرمایه، افزایش نقدشوندگی و حجم معاملات صورت گرفته است، دلایل تفاوت کاهش شاخص در این دوره نسبت به دوره‌های قبلی را تشریح کرد.

علی صالح آبادی در مورد وضعیت بازار سرمایه کشور گفت: از اواخر شهریورماه تاحدودی شاهد روند صعودی و آرام بورس و شاخص بودیم. اما اتفاق مثبتی که در بازار سرمایه کشورمان رخ داده افزایش حجم معاملات بوده است، به طوریکه حجم معاملات بورس تهران و فرابورس جمعا روزانه به 400 تا 500 میلیارد تومان هم می رسد که قابل توجه است. 


سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: این در حالی است که هنوز نماد پالایشگاه ها بسته است و اگر هم باز بودند، قطعا حجم معاملات از این بیشتر می شد. همچنین دفعات معاملات هم به بیش از 100 هزار معامله رسیده است، لذا در حال حاضر وضعیت خوبی در بازار سرمایه کشورمان حاکم است.

وی در پاسخ به این سئوال که پس می توان گفت بازار سرمایه از رکود خارج شده است؟ عنوان کرد: در مدت زمانی کاهش شاخص ها در بازار سرمایه را شاهد بودیم اما اتفاقی که دراین دوره افتاد با دوره های قبلی کاهش شاخص در سالهای گذشته تفاوت اساسی داشت و آن این است که گرچه در این دوره حجم معاملات در مقاطعی کاهش می یافت اما نقد شوندگی بازار همواره وجود داشت و صف فروشی مشاهده نمی شد و این نکته مثبت بازار بود.

صالح آبادی خاطرنشان کرد: در سال 87 با وقوع بحران مالی جهانی، در بازار سرمایه صف فروش ایجاد شده بود و از هر کد روزانه 1000 سهم بازارگردانی می شد و این جالب نبود. یا در سال 84 صف فروش بود اما کسی سهام نمی خرید و سهامداران عمده روزانه 1000 تا 2000 سهم بازار گردانی می کردند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه در این دوره زیرساخت های مناسبی فراهم شده است و یکی از آنها ایجاد بازار بلوک به عنوان یکی از دغدغه ها بود، افزود: اوراق فروش تبعی در این دوره به صورت گسترده منتشر شد که در دوره قبل چنین حجمی وجود نداشت به طوریکه نزدیک به 30 شرکت در هر روز عرضه داشتند.

وی ادامه داد: البته با توجه به رشد بازار سرمایه دیگر "اوراق اختیار فروش تبعی" ( بیمه سهام) معنا پیدا نمی کند زیرا زمانیکه حجم بازار بالا می رود قیمت سهم ها از آن نرخی که تضمین شده بود بالاتر می رود، اما به هر حال توانست در مقطع زمانی خود به سهامداران خرد و متوسط و نه عمده ها اطمینان دهد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، صالح آبادی عنوان کرد: در همان زمان که حقیقی ها نگران بازار بودند، ما هیچ نگرانی نداشتیم و بیمه سهام توانست عرضه های بازار را کنترل کند و این از اتفاقات مهم در این دوره بود. از دیگر اتفاقات ایجاد صندوق های بازار گردانی به عنوان یکی از خلاء های بازار سرمایه بود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اضافه کرد: البته هنوز یکی از نیازهای بازار سرمایه بازارگردانی به صورت رسمی است. گرچه تعدادی صندوق های بازار گردانی حدود 10 تا 15 صندوق در این زمینه شکل گرفته است اما هنوز هم باید افزایش یابد و تمامی این اقدامات منجر به افزایش نقد شوندگی بازار به میزان قابل توجهی شده است.

ارسال به فیسبوک
۹۳/۰۸/۲۸ موافقین ۰ مخالفین ۰
مجله خبری اینترنتی گیلان

نظرات  (۱)

ممنون بابت مطالب خوبتون

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی