اظهارات معاون وزیر صنعت و معدن مبنی بر توسعه همکاری و امضای تفاهمنامه ایران و آذربایجان در زمینه معدن، فولاد و صنایع خودرو، افزایش ۱۲درصدی قیمت مواد شوینده به دلیل رشد قیمت مواد اولیه پتروشیمی و ... از مهمترین اخبار امروز اقتصادی است.
گزیدهای از مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه بیست و هشتم آبان ماه 1393 به شرح زیر است:
* جزئیات نقدینگی 645 هزار میلیاردی در پایان شهریور 93/ 81 درصد سهم شبهپول
حجم نقدینگی در پایان شهریورماه امسال با 29.1 درصد رشد نسبت به شهریور سال گذشته 653 هزار و 816 میلیارد تومان، شبه پول 533 هزار و 952 میلیارد تومان و پول 119 هزار و 863 میلیارد تومان برآورد شد.
حجم کل نقدینگی با 9.9 درصد رشد در 6 ماهه اول امسال و 29.1 درصد رشد در 12 ماه منتهی به شهریور 653 هزار و 816 میلیارد تومان اعلام شده است.
*دستوری برای افزایش قیمت نان به ما ابلاغ نشده است/ افزایش 40 درصدی قیمت را پیشنهاد دادیم
رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی در مورد افزایش قیمت نان اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: البته طی دو سال اخیر قیمت نان افزایش نداشته و ما پیشنهاد افزایش 40 درصدی قیمت نان را دادهایم، ولی تاکنون چیزی به ما ابلاغ نشده است.
نظرنژاد افزود: با توجه به نرخ تورم ما افزایش 20 درصدی برای سال 92 و افزایش 20 درصدی برای سال 91 را که در مجموع 40 درصد میشود، پیشنهاد دادهایم، چرا که هم اکنون نانوایانی که برایش 900 تومان تمام میشود، را 600 تومان میفروشد و تمام نانوایان سنگکی از این وضعیت ناراضی هستند، ولی پاسخی برای آنها نداریم.
* قیمت مواد شوینده 12 درصد افزایش یافت/ صابون و پودر شوینده افزایش ندارند
دبیر انجمن صنایع شوینده، آرایشی و بهداشتی از صدور مجوز افزایش 12 درصدی قیمت مواد شوینده به دلیل رشد قیمت مواد اولیه پتروشیمی خبر داد.
علمبیگی با اشاره به تفاهمنامه صورتگرفته بین انجمن صنایع شوینده و سازمان حمایت برای سپردن قیمتگذاری مواد شوینده به این انجمن، گفت: بر اساس این تفاهم، قیمتهای جدید محصولات شوینده توسط انجمن تعیین و به سازمان حمایت اعلام شده است.
* بخش زیادی از معوقات بانکی مربوط به سازندگان ساختمانهای گرانقیمت گرفتار در رکود است/ نامهنگاری درباره لیزینگ مسکن
مشاور وزیر راه با بیان اینکه بخش زیادی از معوقات بانکی مربوط به سازندگان ساختمانهای گرانقیمت است، گفت: نامهای را خطاب به بانک مرکزی تنظیم خواهیم کرد تا لیزینگها را در خصوص لیزینگ مسکن در چارچوب برنامههایشان آزاد بگذارند.
حسین عبده تبریزی در این جلسه با اشاره به اینکه صنعت لیزینگ پدیده جدیدی است و در ایران هم سازوکار خود را دارد، گفت: در چند سال اخیر بیجهت برخی عوامل بازدارنده وارد این صنعت شده است که هیچ دلیل علمی و اقتصادی صحیحی پشتوانه آنها نبوده است.
در بحث مسکن نیز هیچ دلیل علمی وجود ندارد که نهادی که میخواهد کار اجرایی انجام دهد را از فعالیت باز داریم و در این برهه از زمان با توجه به اینکه نرخ تورم رو به پایین است، اتفاقاً تحقق این امر میتواند کمک کننده و اثرگذار باشد.
* پرواز بوئینگ 747 با گردشگران خارجی در آسمان ایران/ تأثیر مثبت مذاکرات 1+5 در تأمین قطعات
مدیرعامل ایرانایر با بیان اینکه پرواز گردشگری بوئینگ 747 هما روز دوم آذرماه با حضور گردشگران خارجی در آسمان ایران انجام میشود، گفت: انجام مذاکرات 1+5 تا حدی در تأمین قطعات و برخی مدارک برای ایرلاینهای داخلی مؤثر بوده است.
پرورش ادامه داد: بوئینگ 747 به عنوان یک هواپیمای مسافری پهنپیکر در دنیا مطرح است و بسیاری از گردشگران مایل هستند، با این هواپیما پرواز داشته باشند.
* دبیرکل کانون سهام عدالت تغییر کرد/ عمرانی: تغییر ساختار سهام عدالت غیرقانونی است
هوشنگ عمرانی دبیرکل کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت با تصمیم دولت تغییر کرد و محمدتقی ابوالحسنی جایگزین وی شد.
هوشنگ عمرانی در گفتوگو با فارس با اشاره به اینکه دولت برخلاف قواینن و مقررات سهام عدالت اقدام به تغییر ساختار آن کرده است، گفت: هر کسی قانون را بداند به خوبی متوجه تخلف دولت در این زمینه خواهد شد.
* اینترنت نسل سوم در افغانستان؛ 5.5 گیگابایت 49 هزار تومان
به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، هر چند مجوز ارائه نسل سوم به اپراتورهای تلفن همراه در کشورمان از شهریور ماه اعطا شد، اما هنوز تعرفه خدمات اینترنت همراه نسل سوم در بلاتکلیفی به سر میبرد.
به گزارش فارس به نقل از سایتهای رسمی اپراتورهای تلفن همراه افغانستان، بررسی هزینه های ارائه خدمات مذکور در این کشور همسایه میتواند قضاوت در مورد هزینههای ارائه خدمات مشابه در ایران را سادهتر کند.
در قسمت اول تا سوم این گزارش هزینه خدمات یاد شده از سوی اپراتورهای پاکستانی و چند اپراتور افغانستانی را بررسی کردیم و حال در ادامه هزینه این خدمات را در میان دیگر اپراتورهای این کشور بررسی خواهیم کرد.
* وام 15 میلیون تومانی مسکن روستایی از اول آذرماه پرداخت میشود/ ابلاغ سهمیه بانکها از سوی بانک مرکزی
معاون امور بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن از آغاز پرداخت وام 15 میلیون تومانی مسکن روستایی از 1 آذر خبر داد و گفت: بانک مرکزی سهمیه بانکهای عامل برای پرداخت وام 15 میلیون تومانی را مشخص و ابلاغ کرد.
عزیزالله مهدیان با اشاره به اینکه پرداخت تسیهلات بهسازی مسکن روستایی از سال 84 با نوسازی 200 هزار واحد شروع شده است، ادامه داد: این برنامه در سال 92 ابلاغ نشده بود، اما اعتبارات سال 93 با افزایش سقف تسهیلات از 12.5 میلیون تومان به 15 میلیون تومان از سوی دولت یازدهم برای 200 هزار واحد مسکونی مصوب شد و بانک مرکزی نیز آنرا در شورای پول و اعتبار تصویب و 200 هزار واحد مسکونی را به بانکهای عامل توزیع و ابلاغ کرد.
* جزئیات دارایی و بدهی بانکهای تجاری/ رشد 19.1 درصدی داراییها+جدول
در 12 ماه منتهی به شهریورماه امسال، دارایی بانکهای تجاری با 19.1 درصد رشد به 224 هزار و 194 میلیارد تومان رسیده که بدهی بخش دولتی با 20.7 درصد رشد و 25 هزار و 661 میلیارد تومان، بخشی از این دارایی را تشکیل میدهد.
بر اساس این گزارش داراییهای خارجی با 56.9 درصد رشد 22 هزار و 487 میلیارد تومان، اسکناس مسکوک با 19.5 درصد افزایش 3 هزار و 992 میلیارد تومان، سپرده نزد بانک مرکزی با 11.3 درصد رشد 14هزار و 605 میلیارد تومان (سپرده قانونی 12.5 درصد، سپرده دیداری 4- درصد)، بدهی بخش دولتی با 20.7 درصد افزایش 25 هزار و 661 میلیارد تومان بدهی بخش دولتی با 9.7 درصد رشد 88 هزار و 871 میلیارد تومان، سایر داراییها با 29.6 درصد رشد 50 هزار و 751 میلیارد تومان برآورد شده است.
* توسعه همکاری ایران و آذربایجان در زمینه معدن، فولاد و صنایع خودرو
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت که در باکو به سر میبرد، گفت: ایران و آذربایجان همکاریهای خود در زمینه معدن، فولاد و صنایع خودرو را توسعه خواهند داد و یادداشت تفاهمهای همکاری در جریان سفر وزیر صنعت به آذربایجان در 5 آذر به امضا خواهد رسید.
در جریان این نشستها، دو طرف توافق کردند تا چشمانداز همکاری میان ایران و آذربایجان را مورد مطالعه قرار داده و در مورد این موضوعات در جریان سفر محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در 26 نوامبر (5 آذر) به بحث و گفتوگو بپردازند.
* جزئیات طرح دامداران برای رساندن قیمت شیرخام به 1440 تومان
مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران گفت: حالا که دولت بر اساس قانون خرید تضمینی شیر را انجام نمیدهد و کارخانههای لبنی هم خیلی کمتر از قیمت مصوب شیر دامدار را میخرند، دامداران با تبدیل شیرخام به شیر خشک و پنیر قیمت را به کیلویی 1440 تومان مصوب برسانند.
سعید سلطانی سروستانی اظهار داشت: شیر یک ماده فسادپذیر است که بیشتر از 24 ساعت نمیتوان آن را نگهداری کرد لذا دامدار نمیتواند شرایط خرید برای کارخانه تعیین کند و معمولا شرایط برای تولیدکنندگان شیر خام توسط کارخانجات تعیین میشود.