مجله خبری اینترنتی گیلان

دولت و ملت همدلی و هم زبانی

مجله خبری اینترنتی گیلان

دولت و ملت همدلی و هم زبانی

۱۰آذر

عربستان سعودی و کشورهای عضو اوپک در نشست هفته گذشته در مقابل تصمیم برای کاهش میزان تولید نفت خود به منظور بالا بردن قیمت نفت در سطح جهانی مقاومت کردند. بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند تصمیم برای کم نکردن میزان تولید نفت از سوی اوپک نه تنها مشکلاتی برای کشورهای ضعیف در حوزه انرژی ایجاد می‌کند بلکه کشورهای بزرگی مانند آمریکا و تولید نفت در این کشور را نیز تا حدود زیادی تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در این میان چالش بزرگی نیز برای اتحادیه تولیدکنندگان نفت (که گاها به آن بانک مرکزی نفت نیز می گویند) به وجود می‌آید و تولیدات مازاد در حدود 2 میلیون بشکه در روز باعث بروز اغتشاش و نوسان در بازار می‌شود.


عکس‌العمل سرمایه‌گذاران

در پی تصمیم بر عدم کاه میزان تولیدات نفت توسط اوپک تغییراتی نیز در بازار بورس و سرمایه گزاری ایجاد شده است. میزان سرمایه گزاری شرکت Hamm’s Continental Resources در حدود 20 درصد کاهش داشته است که بیشترین میزان در 6 سال گذشته محسوب می‌شود. سهام شرکت نفتی Exxon Mobil در بازار نیویورک با 4.2 درصد کاهش به 90.5 دلار رسیده است. سهام شرکت Talisman Energy نیز با کاهش 14 و 2 در صدی در دو روز متوالی مواجه بوده است.

کاهش تولید نفت توسط کشورهای عضو سازمان صادر کنندگان نفت (اوپک) می‌توانست ساده‌ترین راه برای محدود کردن میزان عرضه نفت و بهبود قیمت ها در بازارهای جهانی باشد.

پیش بینی می‌شود با این ترتیب، میزان تولید نفت در آمریکا ثابت مانده و یا حتی به 1 میلیون بشکه در روز تا سال آینده افزایش پیدا کند. موسسه ITG پیش بینی کرده است که در حدود 6 ماه زمان لازم است تا کاهش قیمت ها باعث شود که میزان تولید نفت Shale آمریکا کاهش پیدا کند.


نگاهی جهانی

در نقاط دیگر دنیا، بازار نفت فشارهای زیادی به کشورها و دولت‌هایی وارد کرده است که برای تأمین بودجه خود به قیمت‌های بالاتر نفت نیاز دارند. برای مثال درآمد نفتی ونزوئلا بنابر صحبت‌های نیکولاس مادورو، رئیس جمهور این کشور به عنوان یکی از کشورهای تولید کننده نفت، 35 درصد کاهش داشته است. کشور نیجریه نیز برای اولین بار در سه سال گذشته میزان بهره بانکی خود را افزایش داده و با کاهش ارزش پول خود مواجه شده است.

وزیر اقتصاد دولت نیجریه به عنوان یکی از کشورهای عضو اوپک اعلام کرده است که برای بودجه سال آینده این کشور دولت 8 درصد هزینه‌های خود را کاهش خواهد داد.


در این میان کشورهای تولید کننده نفت مانند روسیه و نروژ که عضو سازمان اوپک نیستند نیز باید در مورد کاهش میزان تولید نفت خود در سال 2015 برای تأمین بودجه خود تصمیم‌گیری کنند.

کاهش تولید

با رسیدن قیمت نفت به بشکه‌ای 60 دلار، حفاری‌های نفتی Shale در آمریکای شمالی به ویژه در نقاط جدید مانند اوهایو ولوئیزیانا با چالش‌های جدی مواجه خواهند شد. هزینه‌های حفاری و استخراج نفت در این مناطق که در مراحل اولیه تولید به سر می‌برند در بیشترین میزان خود قرار دارند و با کاهش قیمت نفت، تأمین این هزینه ها بسیار مشکل خواهد بود.


شرکت‌های درگیر در فرایند استخراج و تولید نفت در آمریکا با کم شدن قیمت نفت مجبور می‌شوند که هزینه ای خود را کاهش دهند به این ترتیب به صورت طبیعی میزان حفاری ها نیز کاهش پیدا خواهد کرد و در نتیجه تولید نیز کم می‌شود. پیش بینی می‌شود میزان تولید و حفاری ها در کانادا به عنوان بخشی از نفت Shale آمریکای شمالی در سال 2015 در حدود 15 درصد کاهش داشته باشد.

۹۳/۰۹/۱۰ موافقین ۰ مخالفین ۰
مجله خبری اینترنتی گیلان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی