ازروزمرگیهای بازار ایران دور شوید، با بودجه 50 تا 100 میلیون تومان دست روی هر خودرویی که میگذارید حداکثر قدرتش به 140 اسب بخار میرسد و یک گیربکس 5 سرعته دستی معمولی روی آن نصب شده.
وقتی نوبت به آپشن میرسد چیزی بیشتر از شیشه بالابرهای برقی به چشمتان نمیخورد و تمام این موارد را درکنار خرید یک برند چینی به سختی میپذیرید. دراین شرایط برند JAC چین چند سالی است که تنظیم واصلاح قواعد بازی در بازار زیر 100 میلیونیها را در دست گرفته است. هاچ بک کوچکJ3 علیرغم استقبال متوسط در برابر رقبا کیفیت متفاوت و مهندسی خاص چینی را نشان داد و سدان J5اتوماتیک با اختلاف 10 تا 15 میلیونی نسبت به رقبای هموطنش سلطنت سدانهای اتوماتیک بازار ایران را در دست گرفت. با درنظرگرفتن پیشینه و عملکرد خوب برندJAC در ایران و محصولات متفاوت آن مشتریان بازار خودروهای شاسی بلند بدشان نمیآید طعم رقابت شاسی بلند JACرا نیز در بازار بچشند و ببینند که آیا در این زمینه نیز میتوانند قیمت بهتر و امکانات و مشخصات فنی بهتری دریافت کنند یا خیر؟ کرمان موتور با لمس این درخواست از سال گذشته ورود شاسی بلند شهری JAC را به ایران خبر داد و در چند نمایشگاه استانی طی ماههای اخیراین شاسی بلند را به نمایش درآورد. درست زمانیکه بازار شاسی بلندهای چینی با 2 بازیگر، روزهای کسل کنندهای را پشت سر میگذاشت،S5 آماده ورود به پیست رقابت در خاک ایران شد. S5 تصمیم ندارد در عدالت مبارزه کند؛هم وزن رقبا است اما توانایی ضربه فنی بازار شاسی بلندهای زیر 100 میلیون تومان ایران در حداقل زمان را دارد.هرآنچه تا اینجای مطلب گفته شد را فراموش کنید و با ما در سفری دو روزه به همراه JAC S5همراه شوید؛ این تجربه میتواند بهترین فرصت برای شناخت اولین قد بلند JAC در ایران باشد.
آیا زیبا است ؟
حقیقتش را بخواهید پاسخ این سوال در نگاه نخست برای ما هم چندان روشن نبود. در اولین ملاقات با این خودرو گل وخاک نشسته برچهره آشنایش اجازه نمیداد آنگونه که باید براندازش کنیم اما پس ازآب تنی وقتی گرد از صورتش پاک شد،فرصت بررسی وتحلیل رسید. از منظر یک مشتری دربازار S5 چهره کسلکنندهای ندارد. خطوط دماغه، کاپوت و پیچیدگیهای سپر برای چند دقیقه هم که شده شما را مشغول بررسی چهره آن خواهند کرد. ورودی بزرگ هوا در پایین سپر، قابهای کرومی روی هواکش، اطراف مه شکن و جلوپنجره کوچک آن بخشهایی هستند که در تناسب با رنگ مشکی روی بدنه سفید خودرو خبری ازعدم تناسب نمیدهند. طراحی جلو خودرو خواسته یا ناخواسته در بازار ایران شباهت زیادی به کراساوور همرده S5 از هیوندای یعنی مدلix35 دارد و همین موضوع باعث شد تا در طول آزمایش علیرغم نصب پلاک آزمایش فنی روی خودرو توجه زیادی را به خود جلب نکنیم اما وقتی نوبت به نمای جانبی خودرو میرسید، فرم کوپهمانند بخش انتهای خودرو شروع به جلب توجه میکرد و در نهایت با نمایانشدن نمای عقب مردم شاسی بلند دوست ایران نمیتوانستند حس کنجکاویشان را مخفی کنند. در بخش عقب نخستین نکتهای که جلب توجه میکند، چراغهای باریک و افقی این خودرو است که با شکستگی بالای محل قرارگیری پلاک بینهایت این قسمت را به ساختههای شاسی بلند آئودی شبیه میسازد؛ اتفاقی که چینیها از آن با عنوان الهامگیری یاد میکنند و در حقیقت چیزی جز کپیبرداری نیست! وقتی نگاهتان را از بالای این قسمت به پایین ببرید، شگفتیهای S5 شروع به نمایان شدن میکنند و ناگهان دو خروجی اگزوز روی سپر مشکی رنگ نمایان میشوند. قطعا شما نیز مانند ما در اولین برخورد با S5 از خودتان میپرسید مگر این خودرو چینی موتوری غیر از هموطنانش دارد که دو لوله اگزوز برای آن تعبیه شده و در بهترین حالت پیش خودتان فکر میکنید این دو خروجی صرفا جنبه تزئینی دارد اما در حقیقت این خروجیها هم جنبه تزئینی دارند و هم گوشهای از آنچه قرار است پشت فرمان S5 لمس کنید را به شما نشان میدهند. از جمله آپشنهایی که در ظاهر S5 به چشم میخورند میتوان به آینههای مجهز به راهنمای LED، با قابلیت جمعشوندگی دستی و رینگهای 17 اینچی که روی تایرهای 225/60 قرار گرفتهاند، اشاره کرد.
یکی از نکات جالبی که S5 را بیش از پیش به خودرویی ایدهآل برای رانندگی در شهرهای شلوغ تبدیل میکند، استفاده از قطعات مشکی رنگ قابل تعویض در قسمتهای زیرین نظیر سپر و رکابهای جانبی است. این قطعات مشکی رنگ ضمن کمک به زیباترشدن ظاهر خودرو در صورت صدمه قابلیت تعویض دارند و به همین دلیل هزینهها و سختیهای صافکاری از روی دوش راننده که به نظر میرسد در ایران عمدتا بانوان باشند، باز میشود!
چه ابعادی دارد ؟
S5 تمام تلاشش را کرده تا در بازار ایران رقیب همترازی با کرهایهای همکلاسش باشد و به همین دلیل، طول و عرض این خودرو کاملا مشابه اسپورتیج و توسان است اما وقتی نوبت به ارتفاع میرسد S5 حدود 2سانتیمتر بالاتر از کرهایها میایستد. طول 4.4، عرض 1.8 و ارتفاع 1.66 متری S5 در مقایسه با امویام X33 در همه جهات به غیر از ارتفاع بزرگتر است. ابعاد خارجی میتواند تاثیر بسزایی در فضای سرنشینان داشته باشد به همین جهت فاصله بین دو محور به عنوان معیاری اساسی در خودروها مورد بررسی قرار میگیرد چرا که فضای سرنشینان در واقع بین دو محور در نظر گرفته میشود. فاصله بین دو محور S5 عدد 2645 میلیمتر را نشان میدهد که 10 سانتیمتر بیشتر از امویام X33 است و در ترازی کاملا مشابه اسپورتیج و توسان قرار میگیرد. فاصله S5 از سطح زمین در حالت ایستاده و بدون سرنشین و بار 21 سانتیمتر است که در حالت فول از نظر تعداد سرنشین و بار حداقل به 17 سانتیمتر و عددی مشابه رقبای کرهای میرسد.
داخل S5 چه میگذرد؟
فاصله 21 سانتیمتری S5 از زمین در حالت عادی موجب میشود وقتی میخواهید برای اولین بار سوارش شوید، کمی سختی داشته باشید اما بعد از باز شدن در با فضایی مواجه میشوید که مطمئنا انتظارش را برای شاسیبلندی با این قیمت نخواهید داشت. نخستین چیزی که در کابین توجه شما را جلب میکند، رنگ قهوهای روشن استفاده شده روی صندلیها و رودریهاست که به خوبی میتوان آن را مصداق ریسکپذیری طراحی داخلی JAC دانست. فضای داشبورد طراحی کاملا منطقی و هیجانیای دارد و بهرهگیری از قابهای به ظاهر کرومی در کابین نیز به چشم میخورد. صندلیها فضای عرضی نشیمن قابل قبولی دارند؛ نکتهای که در مسافتهای طولانی و در پیچها و مانورها موجب حفظ بدن سرنشینان میشود و البته سفتی متوسط آن چندان برتری نسبت به فضای نشیمن رقبا ندارد. صندلی راننده قابلیت تنظیم در 6 جهت را به صورت دستی فراهم میکند. امکان تنظیم دستی ارتفاع صندلی یکی از تنظیمات مفید صندلی راننده است که مطمئنا برای بانوان میتواند موجب آسایش بیشتر هنگام سواری باشد. در سمت چپ فرمان امکان تنظیم آینههای جانبی مجهز به گرم کن فراهم شده است و علاوه بر آن تنظیم الکتریکی چراغهای جلو نیز از این قسمت انجام میشود. روی فرمان کلیدهای کنترل سیستم بلوتوث برای مکالمات تلفنی قرار گرفتهاند و در قسمت میانی داشبورد نمایشگر بزرگی مجهز به ویندوز CE قرار دارد که امکان پخش عکس، فیلم و موسیقی را فراهم میکند. ورودیهای این نمایشگر به صورت USB و AUX نیز در پایین داشبورد میانی قرار گرفته است. در قسمت پایین این نمایشگر لمسی سیستم تهویه مطبوع دستی قرار دارد که به صورت دیجیتال ورود هوا را به اتاق کنترل میکند و در صورت تغییر در عملکرد آن، تغییرات به صورت دیجیتالی اعمال میشوند. کمی پایینتر شاید از یک خودرو چینی انتظار داشته باشید محل تمام کلیدها کور شده باشند و هیچ آپشنی به چشمتان نخورد اما اگر پیش از سواری با S5 کاتالوگ آن را ندیده باشید، 2 آپشن تصوراتتان را به هم میزند. سیستم کنترل سرعت خودرو در سراشیبی یاHDS و سامانه کنترل پایداری ESP از طریق دو کلید در این قسمت کنترل میشوند. دسته دنده در وضعیت ارگونومیک خوبی قرار گرفته است اما پیش از استفاده از این دسته دنده بد نیست نگاهی به اعداد رویش بیندازید تا متوجه شوید S5 به یک گیربکس 6 سرعته مجهز است و دنده عقب آن برخلاف خودروهای معمول بازار در جهت چپ، بالا و با اعمال فشار روی حلقه آزادساز دسته دنده فعال میشود. این خودرو همچنین به سانروف دو حالته مجهز شده است.
S5 خودرو ایدهآلی برای مسافتهای طولانی است و به همین جهت فضاهای نگهدارنده متعددی در سراسر اتاق آن به چشم میخورند. داخل درها فضاهای نگهدارنده عریض و کاربردی هستند و قسمتی مخصوص بطری یا لیوان داخل آنها تعبیه شده که به واقع تنها جنبه تزئینی ندارد و کاربردی است. این فضا برای سرنشینان عقب و در قسمت میانی کنسول نیز تعبیه شده است. در نهایت بعد از دو ردیف صندلی نوبت به فضای بار عقب خودرو میرسد که با توجه به ابعاد مشابه توسان و اسپورتیج مشابه این دو خودرو کرهای است. در عقب با جکهای هیدرولیکی به نرمی باز میشود و این فضا با خواباندن صندلیهای ردیف دوم به صورت 60/40 امکان افزایش را نیز فراهم میکند.
فضای سر برای سرنشینان جلو مناسب است اما حتما باید توجه داشته باشید که ارتفاع صندلیتان را همواره مناسب تنظیم کنید چراکه کوچکترین بیتوجهی به این ارتفاع میتواند به شدت روی دید شما تاثیرگذار باشد. با نگاه کردن در آینه میانی چیزی نصیبتان نمیشود چراکه 3 پشت سری در عقب و شیشه بسیار کوچک در عمل هیچ تصویر روشنی از عقب را به شما نشان نمیدهند و دوربینی برای این منظور نیز تعبیه نشده است اما در عوض آینههای جانبی بسیار بزرگ طراحی شدهاند و میتوانند به خوبی کنترل حرکت به عقب را در اختیار شما قرار دهند و در کنار این آینههای سنسورهای عقب با صدای هشدار راننده را از موانع پشت سر مطلع میسازد.
وقتی S5 بازار را ضربه فنی میکند...
در نخستین تجربه رانندگی با S5 بنا به دلایلی دقت کافی روی نوشتههای عقب این خودرو نداشتیم و هنوز برایمان قطعی نبود که S5 قرار است با چه موتور و گیربکسی روانه بازار شود. شاید پیش از این آزمایش محتملترین شرایط فنی برای S5 شباهت آن به J5 اتوماتیک بود اما این تصور نیز با آگاهی از این موضوع که S5 در مرحله اول با گیربکس دستی روانه بازار خواهد شد، از ذهنمان بیرون رفت. آنچه لحظاتی بعد از آشنایی با S5 ما را متعجب کرد، پیشرانهای قدرتمند با حجم 2 لیتر و مجهز به توربوشارژر بود. حداکثر توان این پیشرانه ساخته JAC در دور 5200 به 173 اسب بخار یعنی عددی مشابه اسپورتیج و توسان میرسد و حداکثر گشتاور آن نیز 235 نیوتن متر را نشان میدهد که در نمودار گشتاور این خودرو از دور موتور 2000 تا 4000 به دست میآید و این یعنی دستیابی به بهترین کشش در بیشترین بازه دور موتور! تمامی این اعداد شگفتانگیز برای خودرویی که قرار است 70 تا 80 میلیون تومان قیمت داشته باشد، از طریق یک گیربکس 6دنده دستی به محور جلو منتقل میشود. بله، درست خواندید، گیربکس این خودرو به 6 دنده مجهز است و ضریب دنده 1 آن در مقایسه با گیربکسهای 5 دنده دستی رایجJAC سنگینتر در نظر گرفته شده است اما از دنده 2 ضرایب سبکتر از گیربکس 5دنده در نظر گرفته شدهاند و این موضوع در دنده 6 به ایدهآلترین حالت برای بالاترین سرعتها میرسد. جایی که دنده 6 قرار است ناجی پیشرانه و مصرف سوخت باشد از فشار زیاد روی موتور و افزایش مصرف به دلیل رانندگی در دور موتور بالا جلوگیری کند. JAC میگوید که این گیربکس را به کمک یک شرکت آلمانی طراحی کرده است. سیستم تعلیق در جلو از نوع مستقل مک فرسون است و در عقب سیستم تعلیق مستقل چند تکه E شکل قرار گرفته و ترمزها نیز در جلو و عقب به صورت دیسکی هستند.
چقدر ایمن است؟
بنا به اعلام موسسه C-NCAP شاسی بلند S5 نخستین مدل از سبد محصولات JAC است که موفق به کسب 5 ستاره ایمنی در آزمایشهای پایان سال 2013 میلادی این موسسه شده است. در این آزمایش همزمان با JAC S5، خودروهایی نظیر پژو 3008، ولوو V40 و تویوتا RAV4نیز از همین موسسه موفق به کسب امتیاز مشابه شدهاند.
فهرست آپشنهای ایمنی S5 اصلیترین موردی هستند که آن را نسبت به رقبا متمایز میکنند. حضور چندین تکنولوژی که بعضا در خودروهای بیش از 100 میلیون تومان به چشم میخورند در این فهرست موجب شده تا S5 به خودرویی استثنایی تبدیل شود. سیستم کنترل الکترونیکی پایداری (ESP)، ترمز ضد قفل (ABS)، تزویع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD) و ترمز کمکی (EBA) از اصلیترین تکنولوژیهای به کار رفته در S5 هستند. تایرها به صورت لحظهای و دائما توسط سامانه کنترل فشار باد لاستیکها یا TPMS بررسی میشوند و در صورت وجود مشکل از طریق نمایشگرهای پشت فرمان این موضوع اطلاع داده میشود. S5 به صورت استاندارد به 2 کیسه هوا مجهز است.
برای حرکت در سربالایی و یا سراشیبی S5 دو آپشن الکترونیکی قابل اطمینان را برای حفظ امنیت بیشتر در اختیار شما قرار میدهد. سیستم HAC یا کنترل حرکت در سربالایی هر چند کلیدی در داخل کابین ندارد اما با فشردن پدال ترمز برای چند ثانیه فعال میشود. این سیستم بیشتر در خودروهای اتوماتیک به چشم میخورد و در S5 دنده عملکرد جالبی دارد. فرض کنید در یک مسیر سربالایی توقف میکنید و قصد دارید مجددا حرکت را آغاز کنید. در یک خودرو دندهای مطمئنا در بهترین حالت هم کمی به سمت عقب حرکت میکنید و سپس حرکت را آغاز میکنید اما اگر در S5 پدال ترمز را برای چند ثانیه فشار دهید این سیستم وارد مدار میشود و بعد از بلند کردن پا از روی ترمز خودرو برای چند ثانیه متوقف میماند و به عقب حرکت نمیکند. با این سیستم شروع حرکت شما مشابه آغاز حرکت در مسیر مستقیم و صاف خواهد بود. تکنولوژی قابل توجه دیگر سیستم HDS یا کنترل سرعت در سراشیبی است. این سیستم با ورود به مدار در شیبهای تند با اعمال ترمز به صورت اتوماتیک از اوجگیری سرعت خودرو جلوگیری میکند و آن را متناسب با شیب با سرعتی مطمئن و بدون نیاز به دخالت راننده به حرکت درمیآورد.
چقدر شاسیبلند است؟
شاید در نگاه اول بسیاری از مشتریان بگویند شاسیبلندی که تک دیفرانسیل باشد، شاسی بلند نیست! چنین استدلالی از نظر منطقی مشکل دارد چرا که وقتی ارتفاع این خودرو از سدانها بیشتر است، خود به خود در تعریف شاسی بلندها قرار میگیرد اما با حل این موضوع برخی دیگر میگویند تا وقتی دودیفرانسیل نباشد قابلیت آفرود نخواهد داشت. این حرف کاملا درست است اما نگاه به یک خودرو شاسی بلند تا این اندازه محدود نیست که اگر یک خودرو هم شاسی بلند باشد و هم دودیفرانسیل پس قطعا قابلیتهای آفرود بالایی دارد. S5 قطعا شاسی بلندی است که بیش از 70 درصد کارایی آن به سمت رانندگی شهری است اما گشتاور 235 نیوتنمتری آن که در بازه دور موتور 2000 تا 4000 به دست میآید اصلیترین مشخصه کشش است که بعضا میتواند موثرتر از یک خودرو دودیفرانسیل ضعیف عمل کند. گیربکس دستی آن با ضریب سنگین 1، عملکرد مناسبی دارد که بعضا از یک گیربکس اتوماتیک نیمه هوشمند بهتر میتواند شرایط را برای آفرود محیا کند. یک شاسی بلند تک دیفرانسیل وزن کمتر، استهلاک کمتر و مصرف بهتری در مقایسه با نسخههای 2 دیفرانسیل دارد به شرط آنکه بیشتر استفاده شما از این نوع خودروها در شهر باشد. S5 برای جادههای لغزنده سیستم ESP را برای حفظ امنیت دارد که در کمتر شاسی بلند تک دیفرانسیلی به چشم میخورد. در نهایت باید از خودتان بپرسید که تا چه اندازه به دنبال رانندگی آفرود هستید؟ اگر نیاز شما بیش از 20 درصد استفاده از خودروتان را دربرمیگیرد قطعا S5 و دیگر تکدیفرانسیلها نمیتوانند گزینه مناسبی باشند.
پشت فرمان S5 :
وقتی نوبت به آزمایش فنی S5 رسید، بعد از یک روز تجربه رانندگی با آن در ترافیک مسیرهای شهری تصمیم گرفتیم راننده حرفهای تیم تست خودرو امروز، بابک چهارباشیان را برای لمس بهتر عملکرد S5 به آزمایش دعوت کنیم. به عقیده بابک اولین تجربه رانندگی با S5 در صورت ناآگاهی از مشخصات فنی این خودرو میتواند شگفتانگیز باشد اما سختی تعویض دندهها در رانندگی پر فشار و اسپرت ممکن است این شیرینی را در ساعات اولیه تلخ کند به گونهای که دندهها به نرمی و سادگی تعویض نمیشوند و همین موضوع باعث افت شتاب و دور موتور میشود. وقتی برای اولین بار پشت فرمان S5 مینشینید باید پدال کلاچ را هنگام چرخاندن سوئیچ بفشارید تا خودرو روشن شود. نمایشگرهای پشت آمپر به آرامی رنگ آبی را به نمایش درمیآورند و عقربههای آنالوگ سرعت و دور موتور یک بار تا انتها میروند تا خط و نشانی به سبک S5 اقتصادی برای سوپراسپرتها بکشند! موضوعی که دیدنش لبخند روی لبان شما مینشاند. در طول آزمایش تلاش کردیم خودرو را در فشارهای جانبی مختلف مورد بررسی قرار دهیم و فرمانپذیری و سیستم تعلیق آن را به چالش بکشیم و برای بررسی دقیقتر دست به دامن مغز الکتریکی خودرو یعنی ECU شدیم و نتایج را از طریق دستگاهی الکتریکی از ECUاستخراج کردیم تا اعداد اعلامی دقیق باشند و خطای انسانی در محاسبه آنها دخالتی نداشته باشد.
مانورپذیری خودرو با توجه به سیستم تعلیق نسبتا نرم کاملا قابل قبول است اما ارتفاع بالای خودرو موجب میشود درمانورها و پیچهای تند تمایل به بیشفرمانی و کمفرمانی به نحو محسوسی احساس شوند اما کنترل این شرایط برای راننده غیرممکن نیست. روی پیچ 90 درجه وقتی بابک تصمیم گرفت خودرو را روی لیمیت یا حد نهایی شرایط براند به شتاب جانبی حدود 0.5g دست پیدا کردیم (با سرعت 140 کیلومتر در ساعت) و آنچه بابک به عنوان راننده در این شرایط لمس کرد کمی بیشفرمانی بود که به سادگی کنترل میشد و توسط من به عنوان سرنشین جلو چندان محسوس نبود. نمایشگر پشت فرمان عدد 11.5 لیتر در 100 کیلومتر را به عنوان مصرف ترکیبی نشان میداد که رانندگی پرفشار ما نیز به آن اضافه شده بود و در طول 2 روز آزمایش مصرفی حدود 15 لیتر را موجب شده بود. باک 55 لیتری S5 ظرفیت مناسبی دارد اما مصرف سوخت آن با توجه به بهرهگیری از سیستم توربو و حجم 2 لیتری موتور طی آزمایش نسبتا بالا بود. البته JAC مصرف سوخت ترکیبی این خودرو را 7.7 لیتر در 100 کیلومتر اعلام کرده است که دستیابی به آن در طول آزمایش برای ما که پرفشار رانندگی میکردیم، بسیار سخت بود.
سیستم توربو فشار پایین این خودرو پیشرانه 2 لیتری استاندارد 147 اسب بخاری را به حدود 173 اسب بخار رسانده است. سیستم توربوشارژر به صورت محسوس در عمده دندهها از دور موتور 2 تا 3 هزار وارد مدار میشد و این ورود با شتابگیری ناگهانی خودرو محسوس بود. در آزمایش شتاب دستگاه عدد 10.5 ثانیه را برای رسیدن از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت نشان داد که با توجه به کارکرد 21 هزار کیلومتری خودرو مورد آزمایش، به نظر میرسد عدد رسمی آن چیزی کمتر از 10 ثانیه باشد و این موضوع باعث میشود S5 یکی از پرشتابترین شاسی بلندهای شهری ایران باشد. در طول آزمایش همچنین در مسیر مستقیم مسیر 1/8 مایل در زمان 11.6 ثانیه پیموده شد و زمان ثبت شده برای 1/4 مایل 18 ثانیه بود. در طول آزمایش و به خصوص رانندگی پرفشار حداکثر قدرتی که مورد استفاده قرار گرفت عدد 137 اسب بخار و روی دور موتور 5000 بود، همچنین حداکثر گشتاوری که در کششهای سنگین مورد استفاده قرار گرفت 148 نیوتن متر و روی دور موتور 2900 بود. در نهایت نوبت به آزمایش ترمز خودرو رسید که در طول آزمایشهای شهری ایمنی خود را به ما ثابت کرده بود اما در مسیر مستقیم و از سرعت 100 کیلومتر در ساعت تا توقف کامل تنها به 4 ثانیه زمان نیاز بود تا این شاسی بلند 1.5 تنی متوقف شود. در نهایت بر اساس محاسبات حداکثر شتاب جانبی قابل تحمل برای S5 روی عدد 0.83g ثبت شد و این خودرو با موفقیت از آزمون مانورپذیری بیرون آمد. همچنین میزان صدای ورودی به اتاق در سرعت 100 کیلومتر در ساعت حدود 65 دسی بل و در سرعت 60 کیلومتر در ساعت 62 دسی بل را نشان میدهد که شرایطی مشابه و نزدیک به کابین اسپورتیج و توسان است.
قیمت، جایگاه و زمان عرضه به بازار :
تولید این شاسی بلند هم اکنون در کرمان موتور آغاز شده و آماده عرضه به مشتریان نخست خود است. قیمت در نظر گرفته شده برای این خودرو 73.9 میلیون تومان است و طی روز نخست ثبت نام توسط کرمان موتور ظرفیت فروش تا پایان فروردین تکمیل شد که نوعی رکوردشکنی در ثبت نام یک خودرو در کرمان موتور به حساب می آمد. S5 با توجه به مجموعه گسترده آپشنهای رفاهی، امکانات ایمنی و تکنولوژیهایی که به سختی در یک خودرو حدود 150 میلیون تومان یافت میشود میتواند مشتریهای سختپسند را به خوبی راضی کند. این شاسی بلند تازهوارد روی کاغذ فراتر از استانداردهای بازار رفته است و پیشرانه 2 لیتری توربو آن جای هیچگونه صحبتی از سوی رقبا را باقی نمیگذارد و در نهایت وقتی نوبت به قیمت حدود 75 میلیونی آن میرسد هیچ چیز نمیتواند مانع انتقلابش در بازار شود. تنها مواردی که میتوانند در تردید مشتریان موثر باشند عدم تجهیز این خودرو به گیربکس اتوماتیک است.
با این حساب باید خودتان قضاوت کنید که تکنولوژیها و آپشنهایی که در خودروهای فراتر از 100 میلیون تومان نیز به سختی به چشم میخورند، ارزش چشمپوشی را دارند تا فدای گیربکس اتوماتیک شوند یا ترجیح میدهید رانندگی پرشتاب با این خودرو 1.5 تنی را تجربه کنید؟
منبع: عصر خودرو