مجله خبری اینترنتی گیلان

دولت و ملت همدلی و هم زبانی

مجله خبری اینترنتی گیلان

دولت و ملت همدلی و هم زبانی

۱۷دی


بهترین جنگ افرازهای نظامی اتحاد جماهیر شوروی


با این که سالها از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی می گذرد ولی سلاح های ساخته شده در زمان حیات این کشور، تا به امروز به اصطلاح، زنده هستند. به نوشته ی نشریه ی آمریکایی "National Interest "، برخی از این جنگ افزارها به اسطوره تبدیل شده و تا به امروز در درگیری های نظامی مورد استفاده قرار می گیرند.

فرق میان تسلیحات نظامی شوروی و آمریکایی در منفعت استفاده از تسلیحات شوروی بوده است. هنگامی که متخصصان غربی در تلاش برای طراحی و ساخت اسلحه های گران قیمت با ساختار پیچیده بودند، اتحاد جماهیر شوری سعی می کرد تا طراحی تسلیحات را هر چه ساده تر و ارزات تر انجام دهد تا هم تولید انبوه آن و هم تامین قطعات آن به سادگی صورت بگیرد.

این نشریه نام اسلحله ی کلاشنیکف یا به اصطلاح عامیانه، کلاشینکوف را در صدر جدول برترین جنگ افزارهای ساخته شده در شوروی قرار داد. جالب است بدانید که تصویر اسلحه کلاشنیکوف بر روی پرچم کشور موزامبیک نیز نقش بسته است. اسلحه ی "آ.کا. 47" تنها یک اسلحه ی معمولی نیست و به عبارتی، یک نشان تجاری، یک بیانیه ی سیاسی و سلاح مورد علاقه ی معترضان کشورهای مختلف در طول دوران جنگ سرد بوده است. همچنین به این اسلحه می توان لقب "سلاح جهانی" داد، چراکه از زمان اختراع آن تا به امروز، بیش از 100 میلیون قبضه از آن به تولید رسیده است. کلاشنیکف یک سلاح گرم ارزان و مطمئن و مشابه مدل آلمانی "StG 44 " است که پس از پایان جنگ جهانی دوم به طراحی و تولید رسید.

تانک "Т-34 " به عنوان نایب قهرمان جدول بهترین تسلیحات شوروی اعلام شده است. این تانک در زمان جنگ جهانی دوم، با شلیک های قدرتمند و موثر و همچنین استحکام و توان مانور نظامی خود، نیروهای ارتش آلمان را به شدت وحشت زده کرده بود. خبرگزاری "ریانووستی" در این رابطه می نویسد که این تانک به یک توپ 76 میلیمتری مجهز بوده و به خاطر استفاده از مواد مستحکم در بدنه، استفاده از زاویه های خاص در طراحی و همچنین استفاده از زنجیرهای بولدوزری پهن، به کابوسی برای تسلیحات ضد تانک ارتش آلمان تبدیل شده بود.

نشریه ی مذکور، مقام سوم جدول را به سامانه موشکی "کاتیوشا" می دهد که همچون "تانک-34" در سال 1941 میلادی، ارتش آلمان را به وحشت انداخته بود. کاتیوشا "BM-13 " یک سامانه راکن انداز چندین موشکی است که بر روی کامیون های باری حمل شده و می توانست بیش از 4 تن مواد منفجره را در طول مدت تنها 7 الی 10 ثانیه به سمت دشمن پرتاب کنند. یکی از نکات منفی این سامانه ی موشکی، دقت پایین آن بود که آن هم با قدرت تخریب بالای موشک ها اصلا به دید نمی آمد.

نشریه ی "National Interest " جنگنده ی "میگ-15" را در مکان چهارم جدول قرار می دهد. این جنگنده در زمان جنگ کره، به شدت نیروهای ارتش ایالات متحده را غافلگیر کرد. از نکات حائز اهنیت جنگنده ی شکاری "میگ-15" می توان به سرعت زیاد، قدرت مانور بالا و تسلیحات جنگ افزاری قدرتمند اشاره نمود. او به خوبی می توانست جنگنده های تهاجمی آمریکایی "P-80 " و "F-84 " را پشت سر بگذارد. از زمان آغاز پروژه ی بهره برداری تا پایان آن، بیش از 18 هزار جنگنده ی میگ-15 تولید و در ارتش هوایی 40 کشور دنیا به خدمت گرفته شد.

در نهایت، مقام پنجم این جدول به نارنجک انداز معروف شوروی "آر پی جی-7" ختم می شود. آرپی­جی را می توان نمونه ای برگزیده، برای ساخت انواع جنگ افزارهای ضد تانک به شمار آورد. به نوشته ی نشریه، این سلاح ضد تانک در کشورهای مختلف دنیا نه تنها برای تانک، بلکه برای نابودی انواع ماشین های زرهی، انهدام سنگرهای دشمن و برخی از اهداف هوایی نیز مورد استفاده قرار می گرفته است. سیستم ساده و طرز استفاده آسان، این سلاح را نیز همچون اسلحه ی کلاشنیکوف "آ.کا. 47"، به یکی از محبوب ترین ها تبدیل کرده است.
خواندن کامل متن: http://persian.ruvr.ru/news/2014_11_29/280651618/

۹۳/۱۰/۱۷ موافقین ۰ مخالفین ۰
مجله خبری اینترنتی گیلان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی