مجله خبری اینترنتی گیلان

دولت و ملت همدلی و هم زبانی

مجله خبری اینترنتی گیلان

دولت و ملت همدلی و هم زبانی

۰۳آذر

طی روزهای گذشته اطلاعاتی تازه در مورد بازگشت سرمایه گذاران اروپایی به اقتصاد ایران منتشر شده است. خبرگزاری رویترز با بررسی اطلاعات آماری روابط تجاری خبر داده طی یک سال گذشته میزان حضور تجار و سرمایه گذاران اروپایی در ایران افزایش یافته است. در همین دوره زمانی میزان صادرات کالاهای آلمانی نیز به ایران رشد داشته است. بخش مهمی از کالاهایی که آلمانی ها به ایران صادر می کنند نیز به انواع محصولات و کالاهای سرمایه ای مربوط است که در فعالیت های صعنعتی مورد بهره برداری قرار می گیرند. در همین حال همزمان با ادامه مذاکرات هسته ای دوره تازه ای از گمانه زنی ها در مورد ادامه حضور سرمایه گذاران خارجی در کشور کلید خورده است.

در صورتی که مذاکرات هسته ای به نتیجه مطلوبی برسد، امکان حضور سرمایه گذاران خارجی نیز در کشور بیشتر می شود. آمارهای وزارت امور اقتصادی و دارایی نشان می دهد سال 92 میزان سرمایه گذاری خارجی جذب شده به کشور 4.5 میلیارد دلار بوده است. براساس آنچه رویترز منتشر کرده میزان صادرات آلمان به ایران طی هشت ماه گذشته 33 درصد رشد داشته و به عدد 1.6 میلیارد یورو رسیده است. این اتفاق در شرایطی رخ داده که در سال 2013 تبادلات تجاری دو کشور 18 درصد کاهش یافته بود. همچنین سوئیس، که در سه ماهۀ اخیر علائمی از ضعف در فعالیتهای اقتصادی در آن دیده شد، از افزایش فعالیتهای اقتصادی با ایران خبر می‌دهد. به گزارش مجلۀ اقتصادی بیلان، کم نیستند برندها و لوازم سوئیسی که در بازارهای ایران خودنمایی می‌کنند و ایرانی‌ها نیز به خرید آنها تمایل نشان می‌دهند از لوازم خانگی سوئیسی گرفته تا کافی شاپ‌های ویونا و قهوۀ سوموز.  

 مجله بیلان در این باره می نویسد: "ایرانی ترجیح می دهند لوازم خانگی سوئیسی بخرند تا چینی، چون به کیفیت آن اهمیت زیادی می دهند و برایش هزینه می‌کنند. تعداد زیادی از شرکتها و گروههای صنعتی سوئیسی از دیرباز در ایران حضور داشته اند، اما آنها ترجیح داده اند از ترس مماشات گروههای آمریکایی در این زمینه با احتیاط و بی سر و صدا عمل کنند. دقیقاً همان مشکلی که بسیاری از کشورهای اروپایی با آن دست به گریبان بودند و در نهایت خسارت هنگفتی نیز برای آن پرداختند. سباستین رونیو، پژوهشگر مدیریت شرکت‌ها در مرکز ملی مطالعات علمی پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری دربارۀ همین سیاست آمریکا گفت : آمریکایی‌ها اولین کشوری بودند که به خصوص از طریق طرح داماتو (در سال 1996) تحریم‌های سختی علیه ایران وضع کردند، با این حال خودشان به تبادلات با ایران ادامه دادند. آنها محصولات زیادی به ایران فروختند از جمله کامپیوترهای اپل، آیفون، کوکاکولا.. هر چند که ارائه آمار در این باره سخت است اما با این حال این تبادلات به صورت پنهانی صورت می‌گرفت.

این کارشناس مسائل اقتصادی می‌گوید: تا پیش از روی کارآمدن سارکوزی، فرانسه اولین شریک صنعتی ایران بود و در واقع این فرانسه بود که بیش از همه هزینۀ تحریم‌ها علیه ایران را پرداخت کرد. سایرین در مقایسه با فرانسه بهتر در مقابل این خسارات مقاومت کردند از جمله ایالات متحده آمریکا که به رغم سیاست‌های تند علیه ایران تا این اندازه از همۀ منافع اقتصادی‌اش چشم پوشی نکرد و به تجارت با ایران ادامه داد؛ آنها سایرین را از تجارت منع می‌کردند و متعاقب همین تحریمها، فرانسه از رتبه چهارم شراکت با ایران به رتبه پانزدهم سقوط کرد.

مجله بیلان می‌نویسد: "البته شرکتهای سوئیسی هیچ کار غیرقانونی انجام نمی دهند، چرا که محصولات غذایی، دارویی و ساعت شامل تحریمهای غرب علیه برنامه هسته ای ایران نمی شود و این محصولات در ایران بازار و خریدار دارد. یکی از مدیران شرکتهای چندملیتی حاضر در ایران می‌گوید: هر چند در دو دورۀ ریاست جمهوری احمدی نژاد، طبقۀ متوسط در وضعیت بدی بود اما از جمعیت 78 میلیونی ایران نزدیک به 8 میلیون نفر فوق العاده ثروتمند هستند و نزدیک به یک چهارم از جمعیت از قدرت خرید خوبی برخوردارند. در هر حال آمار و ارقام هر چه باشد، بازرگانان اروپایی عزم‌شان را جزم کرده اند تا در ایران سرمایه گذاری کرده تا جبران مافات کنند. تاکنون هیئت‌های تجاری زیادی از کشورهای فرانسه، سوئیس، آلمان، ایتالیا، بلژیک و اتریش به ایران آمده اند تا مقدمات و زمینه گسترش روابط تجاری و اقتصادی با ایران را فراهم کنند.

در همین دوره زمانی 
آمارهای رسمی گمرک نشان می دهد که طی 7 ماهه سال جاری واردات ایران از 5 قاره جهان با افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه شده است.کشورهای قاره آمریکا که در رتبه سوم قاره های جهان در واردات ایران قرار دارند، صادرات خود به ایران را 160 درصد افزایش داده اند.

طبق آمار گمرک، واردات ایران از کشورهای قاره آمریکا از نظر وزن طی 7 ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 310 درصد افزایش یافته است. ایران بیشترین واردات خود را از آسیا انجام می دهد و پس از آن کشورهای اروپایی سهم بالای در صادرات کالا به ایران دارند. آمریکا در میانه این جدول قرار دارد تا بیش از اقیانوسیه و آفریقا در واردات کالای ایران نقش داشته باشد.

اروپایی ها دومین و آسیایی ها اولین شریک ایران در واردات کالا محسوب می شوند. کشورهای اروپایی مجموعا سهم 20 درصدی از کل واردات ایران دارند.

طبق اعلام گمرک، ﻃﻲ ﻫﻔﺖ ﻣﺎﻫﻪ سال 1393 بیش از 97.18 درصد از ارزش ﻛﻞ واردات ﻛﺸﻮر ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ دو ﻗﺎره آﺳﻴﺎ  و اروﭘﺎ  ﺑﻮده اﺳﺖ. ﺳﻪ ﻗﺎره دﻳﮕﺮ از واردات 30 میلیارد دلاری ایران سهم  2.82 درصدی داشته اند.

در صورتی که توافقات هسته ای ایران به سمت مطلوبی پیش برود، طی ماه های آینده امکان حضور سرمایه گذاران خارجی بیشتری در اقتصاد ایران به وجود می آید.

۹۳/۰۹/۰۳ موافقین ۰ مخالفین ۰
مجله خبری اینترنتی گیلان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی